Aktualności >> Dziewiąty Mag - recenzja

| | A A


Komentarzy [10]
Wyświetleń: 16709

"Mark Twain zaproponował swego czasu zestaw reguł, które pomagały tworzyć literaturę nie tylko piękną, ale i przyjazną czytelnikowi. Jest ich kilkanaście i brzmią przeważnie bardzo prosto: pisz gramatycznie, nie omijaj niezbędnych szczegółów, niech zachowanie i mowa twoich postaci odpowiada temu, jak je opisujesz. (...) Podejrzewam jednak, że prawie nikt z nas – czytelników – nie miał okazji trzymać w dłoniach książki, która jest prawie absolutnym zaprzeczeniem wyżej wspomnianych reguł. Do czasu, bo oto nadchodzi Dziewiąty Mag. "

Zapraszamy do lektury recenzji książki Dziewiąty Mag, autorstwa Marcina "downbylaw" Rusnaka.

Książkę do recenzji udostępniło wydawnicwo Redhorse

Autor: Nivo, 2009-09-21 22:03:43

Lubię to
 Lubi to 0 osób
 Kliknij, by dołączyć
Zobacz też
Słowa kluczowe: dziewiąty, mag, reystone, redhorse, recenzja, patronat

Podobne newsy:

» Głos A.R. Reystone w dyskusji
91%
» Dziewiąty Mag - nasz patronat!
73%
» Dziewiąty Mag - konkurs!
55%
» Dziewiąty Mag - konkurs zakończony!
55%
» ZSzeF - informacje
25%
 
Podobne artykuły:

» Ritus - recenzja
50%
» Anubis - recenzja
36%
» Brudnopis - recenzja
36%
» Peanathema - recenzja
36%
» Weterani - recenzja
33%

Mamy 10 zapisanych komentarzy

_sosna
2009-10-22 13:33:44
| Odpowiedz
Czy ktoś wie jak brzmi nzwisko autorki? Najprawdopodobniej jest Polką. Nigdzie nie ma tłumacza. Powieść została wydanach w ramach jakiegoś konkursu ogłoszonego przez czasopismo z fantastyki. Z góry dziekuję


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_Ally
2010-02-15 15:10:15
| Odpowiedz
Czytałam tą książkę. Jest boska. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć drugiej części. Szkoda bo to pierwsza książka która mnie tak wciągnęła.


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_gość
2010-02-16 22:07:09
| Odpowiedz
_sosna napisał/a: "Czy ktoś wie jak brzmi nzwisko autorki? Najprawdopodobniej jest Polką. Nigdzie nie ma tłumacza. Powieść została wydanach w ramach jakiegoś konkursu ogłoszonego przez czasopismo z fantastyki. Z góry dziekuję"

po co ci te dane?


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_Marionetka
2010-03-05 18:00:50
| Odpowiedz
_Ally napisał/a: "Czytałam tą książkę. Jest boska. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć drugiej części. Szkoda bo to pierwsza książka która mnie tak wciągnęła. "

Jak na razie druga część się jeszcze nie ukazała ma wyjść dopiero gdzieś w październiku . Też mnie mocno zafascynowała tą książka , i w 3 dni ją przeczytałem . a wiem to od znajomej która mi ją pożyczyła.


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_Zefir
2010-03-12 13:23:45
| Odpowiedz
Przeczytałem "Dziewiątego Maga" w około 3-4 dni . Ta książka mnie tak bardzo wciągnęła ,że nie mogę się teraz doczekać drugiej części pt.: "Zemsta Dziewiątego Maga".


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_ISIA
2010-03-14 15:51:27
| Odpowiedz
Na początku myślę sobie: to chyba nie jest lektura dla doroslego czytelnika, przecież to jest dla dzieci!!!" ale później bylo coraz lepiej...
Super ksiażka, wyobraźnia działa, troszkę erotyki :) hmmm fajnie się czyta, a mój ulubiony cytat: "Niecenzuralne sny"
czego wszystkim życzę:))))))))


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_Saritka
2010-04-28 11:55:03
| Odpowiedz
hmmm 3-4 dni, tak wolno czytacie? xD
Ja choć mam 15 lat przeczytalam Dziewiątego maga w jeden dzień . hi ;p
Muszę przyznać, że książka różni się od innych gatunku fantasy jakie do tej pory przeczytałam i jak na razie jest jedną z moich ulubionych . Zawsze w takich książkach denerwowała mnie ta sztywności i takie jakby nie prawdziwe , sztuczne dialogi . A tu? Tutaj wszystko jest inaczej ; dojrzali bohaterowie, swobodne teksty. Książka jest super napisana, zabawna, a dwa światy w nim przedstawione są ukazne realnie, bez ściemy. Co do tych scenek erotycznych, to myślę, że to tylko taki przedsmak ;d;d Najbardziej podoba mi się ta w tym szybie pod koniec książki, naprawdę świetna, uśmiałam się jak nigdy . Nie mogę doczekać się aż będzie wydany drugi tom . Wie ktoś kiedy to będzie dokładnie ?


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_XXX
2010-09-22 12:00:59
| Odpowiedz
Sama czekam na część drugą IX maga - niestety w przekopywaniu internetu za wiadomościami na temat premiery - znalazłam taki tekst:

Czy redhorse jeszcze istnieje?

Z tego, co wiem, wydawnictwo jest w trakcie likwidacji, bo się mocno
zadłużyło. Już kilka miesięcy temu pracowników przejęła Fabryka
Słów. Jedna z tych osób poinformowała mnie, że Red Horsa
reprezentuje już tylko sam właściciel. Ale on jest jeszcze trudniej
uchwytny niż wtedy, kiesy wydawnictwo normalnie funkcjonowało.
Zwłaszcza jeśli chce się odzyskać należne pieniądze, trzeba się
uzbroić w cierpliwość - albo od razu wysłać do niego ostateczne
przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Co jednak ciekawe, z informacji na ich stronie internetowej wynika,
że w styczniu wydali jakieś nowości. Wiem też, że kilka tygodni temu
przyjęli tekst, na który umowę podpisali rok temu albo i dłużej.


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_basiorek
2011-01-09 11:56:35
| Odpowiedz
Saritka nie każdy tak jak ty ma cały dzień wolny. Niektórzy mają pracę albo inne obowiązki domowe. Nie przechwalaj się już tak, że przeczytałaś do w jeden dzień, bo znam osoby które takie dwie książki w jeden dzień przeczytają.


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.
_Luiza
2011-10-26 09:15:53
| Odpowiedz
Wydawnictwo Nasza Księgarnia podało na swoim facebooku, że wyda "Dziewiątego maga" w kwietniu 2012 r. Z ogłoszenia nie wynika jednak czy chodzi o I czy II tom


Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.


Dodaj komentarz, użytkowniku niezarejestrowany

Imię:
Mail:

Stolica Polski:



Twój komentarz został dodany!

Kliknij, aby odświeżyć stronę.




Artykuły

Literatura
Główne Menu


Polecamy

Patronujemy
Aktywność użytkowników
madda99 zarejestrował się! Witamy!
_bosy skomentował Blood 2: The Chosen - recenzja
_vbn skomentował Mapy Starego Świata
wokthu zarejestrował się! Witamy!
_Azazello Jr skomentował Gdzie diabeł nie mówi dobranoc. "Mistrz i Małgorzata”, Michaił Bułhakow - recenzja
Gabbiszon zarejestrował się! Witamy!
Liskowic zarejestrował się! Witamy!
_Kamila skomentował "Brudnopis", Siergiej Łukjanienko - recenzja

Więcej





0.068 sek